Ada mutfağı yemekleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Şeftali Kebabı aroması ve ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Şeftali Kebabı tarifi nasıl yapılır? Şeftali Kebabı nedir? Şeftali Kebabı nasıl yapılır, Şeftali Kebabı yapılırken nelere dikkat edilir
ŞEFTALİ KEBABI MALZEMELERİ
Şeftali kebabı, Kıbrıs’a özgü bir yemektir. Koyun veya keçinin “gömlek” de denilen yağlı iç zarının kıyma, soğan ve maydanoz ile doldurulup, dolma biçiminde sarılmak suretiyle, şişte veya ızgarada pişirilmesi şeklinde yapılan bir kebap çeşididir.
1 adet kuzu gömleği, 500 gr kıyma (kuzu ve dana karışık), 1 adet soğan, 3 tutam maydanoz, Tuz, Karabiber, Kimyon
ŞEFTALİ KEBABI NASIL YAPILIR?
Haber Kaynak : HABERLER.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
11 Eylül 2024SPOR
11 Eylül 2024GÜNDEM
11 Eylül 2024SPOR
11 Eylül 2024SPOR
11 Eylül 2024GÜNDEM
11 Eylül 2024GÜNDEM
11 Eylül 2024